Skip to main content
Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt
Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt

Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt

Met kidneybonen, paprika en groene peper

4.2
(323)

Taco's zijn heel populair en in steeds meer steden duiken er dan ook hippe taquerias of tacorestaurants op. Ze worden gemaakt van maismeel en vandaag gebruik je de krokante versie in de vorm van een schelp. Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen en garneert ze met cheddar.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Groene peper

½ unit

Groene paprika

1 unit

Tomaat

110 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ can

Tomatenpuree

½ can

Kidneybonen

3 unit

Tacoschelpen

40 g

Geraspte cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3209 kJ
Calories767 kcal
Fat41 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate49 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein46 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Saucepan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper en de groene paprika fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika en de helft van de tomatenpuree toe.

Smaakmakers toevoegen
3

Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus (zie tip). Laat kort koken en breng op smaak met peper en zout.

Taco's bakken
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel (zie tip). Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes