Taco's zijn heel populair en in steeds meer steden duiken er dan ook hippe taquerias of tacorestaurants op. Ze worden gemaakt van maismeel en vandaag gebruik je de krokante versie in de vorm van een schelp. Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen en garneert ze met cheddar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Groene peper
½ unit
Groene paprika
1 unit
Tomaat
110 g
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ can
Tomatenpuree
½ can
Kidneybonen
3 unit
Tacoschelpen
40 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper en de groene paprika fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika en de helft van de tomatenpuree toe.
Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.
Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus (zie tip). Laat kort koken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel (zie tip). Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.