Skip to main content
Mexicaanse taco's gevuld met gehakt, kidneybonen, paprika, groene peper en cheddar

Mexicaanse taco's gevuld met gehakt, kidneybonen, paprika, groene peper en cheddar

4.2
(545)

In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap dit keer gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken gehakt, groenten en bonen en garneert ze met met cheddar.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½

Ui

¼

Groene peper

½

Groene paprika

1

Tomaat

110

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

½

Kidneybonen

3

Tacoschelpen

25

Geraspte cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1

Zonnebloemolie

1

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3460 kJ
Calories827 kcal
Fat44 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate49 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein51 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Saucepan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes.

Groenten bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het rundergehakt 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, paprika en de helft van de tomatenpuree toe.

Smaakmakers
3

Laat de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, kidneybonen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, kook dan nog 2 - 3 minuten zonder deksel om het vocht te laten verdampen.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus. Breng kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Oven
5

Verdeel vervolgens de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel. Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes