Skip to main content
Mexicaanse gebakken tartaar
Mexicaanse gebakken tartaar

Mexicaanse gebakken tartaar

Geserveerd met zelfgemaakte friet en bonensalade

4.0
(242)

Vanavond zet jij een Mexicaanse 'healthy pleasure' op tafel. Het gerecht bereid je met mager rundvlees dat op smaak is gebracht met Mexicaanse kruiden. De bonensalade die je erbij serveert is niet alleen lekker, hij zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. Bonen bevatten veel vezels en eiwitten en worden daarom ook vaak als vleesvervanger gebruikt.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Maiskolf

¼ pack

Bonen

¼ unit

Rode ui

1 unit

Mini-romaine sla

1 unit

Tomaat

¼ unit

Limoen

5 g

Verse koriander

(May be present: Selderij)

25 g

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Rundertartaar

1.5 teaspoon

Mexicaanse kruiden

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2548 kJ
Calories609 kcal
Fat22 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate60 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein36 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Strainer

Cooking Steps

Frieten maken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.

Maiskolf koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Haal de groene bladeren van de maiskolf en leg de maiskolf in de pan. Kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar.

Frieten bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de frieten, afgedekt, 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken in een zeef. Snipper de rode ui zeer fijn. Bewaar per persoon 2 bladeren van de mini-romaine en snijd de rest fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in parten. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de bonen, ui, tomaat, gesneden mini-romaine, 3/4 van de koriander en de helft van de yoghurt. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Tartaar bakken
5

Bestrooi de tartaar aan beide kanten met 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en zout. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tartaar 2 – 4 minuten per kant. Meng ondertussen 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon met de overige yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Zet de maiskolf rechtop, snijd de maiskorrels van de kolf af en meng ze met de bonensalade. Leg de hele slabladeren op de borden en verdeel hier de bonensalade over. Garneer de salade met de rest van de koriander. Verdeel de tartaar en friet over de borden en serveer met het yoghurtsausje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes