
Eersteklas gourmetpret tijdens de feestdagen. Makkelijk, lekker en o zo gezellig! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 unit
Baguette
(Contains: Gluten)
125 g
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
30 g
Verse krulpeterselie & munt
4 unit
Mini-hamburgerbol
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Soja, Noten, Ei)
4 unit
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(May be present: Soja, Ei, Gluten, Mosterd, Selderij)
100 g
Vegetarische nuggets
(Contains: Gluten, Tarwe, Soja May be present: Mosterd)
80 g
Pikante uienchutney
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
200 g
Raclette cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
120 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
100 g
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
(Contains: Vis)
3 unit
Knoflookteen
300 g
Aardappelblokjes
150 roll(s)
Koekjesdeeg gezouten karamel
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Ei May be present: Noten, Sesamzaad)
1 unit
Appel
150 g
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ sachet(s)
Gemalen kaneel
60 g
Veldsla
40 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)
125 g
Rode cherrytomaten
4 unit
Ei
(Contains: Ei)
50 g
Witte kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
100 g
Biologische volle yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Biologische citroen
1 sachet(s)
BBQ rub
1 unit
(Mini-)Komkommer
100 g
Passata
1 unit
Rode puntpaprika
120 g
Whiskeysaus
(Contains: Ei, Mosterd)
1 unit
Courgette
125 g
Champignons
120 g
Satésaus
(Contains: Tarwe, Soja, Noten)
2 unit
Peer
100 g
Kipsatéblokjes
4 unit
Wildzwijnburger
80 g
Caponata dip
(Contains: Selderij)
2 tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Mosterd
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Boter of olijfolie (om in te bakken)
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine sauspan of steelpan op laag vuur. Serveer bij de kipsatéblokjes.
Bak de worstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn. Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzwijnburger tot hij gaar is. Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is.
Maak een burger met de mini-hamburgerbol, de wildzwijnburger, de uienchutney, de raclettekaas en eventueel een paar achtergehouden veldslablaadjes van de salade.

Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng de knoflook in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon en voeg de garnalen toe. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar. Serveer met de whiskeysaus of de citroen-yoghurtmayonaise van de aardappeltjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. Ze hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kom de passata met de caponatadip en 1/4 tl BBQ rub per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Klop in een kom de eieren los. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas in een kleine kom.
Schep 2 el van het passata-caponatamengsel in elk pannetje. Verdeel 2 el van de losgeklopte eieren per persoon over de saus. Bak tot de eieren gaar zijn. Garneer met de witte kaas.

Was of schil de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de peer met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg in een kom en bewaar in de koelkast tot serveren.
Verhit wat roomboter in een gourmetpannetje. Vul met het peermengsel en bak tot de peer gaar is. Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met 1 lepel yoghurt Griekse stijl per persoon.

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub en 1/2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de roomboter uit de koelkast. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de dille en peterselie zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.
Meng in een kom de roomboter, knoflook en de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse kruiden fijn.
Meng in een kleine kom de verse kruiden en 1/2 el yoghurt-citroenmayonaise per persoon. Meng in een saladekom de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla. Houd eventueel wat veldsla apart voor de burgers. Meng vlak voor serveren de dressing door de salade en breng op smaak met peper en zout.