Skip to main content
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

4 personen | met truffelfriet, knoflookchampignons en salade met spekjes

Met onze Biefstukbox bereid je eenvoudig een goed stuk biefstuk met zelfgemaakte jus, truffel-friet, knoflook-champignons en salade met spekjes voor 4 personen. Een halfuurtje voorbereiden en dan kan de grill aan! Wie zet jij binnenkort in vuur en vlam met jouw kookkunsten?

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei
Walnoten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1400 g

Rustic French fries

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

10 g

Fresh chives

8 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

40 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

75 g

Bacon lardons

1 sprig

Fresh rosemary

125 g

Butter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

250 g

Chestnut mushrooms

3 piece

Garlic

1 piece

Shallot

4 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Sesamzaad, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)

Not included in your delivery

3 teaspoon

Mustard

3 teaspoon

White wine vinegar

4 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories2738 kcal
Energy (kJ)11454 kJ
Fat186.4 g
Saturated Fat55.1 g
Carbohydrate144.3 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber25.7 g
Protein109.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Spatula
Plate
Aluminum Foil

Cooking Steps

Friet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de frieten met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. 
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Snijd de bieslook fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de truffelolie. 
Champignons bereiden
2
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. 
  • Voeg de champignons toe aan een grote kom en meng met 2 el olijfolie, de fijngesneden knoflook, peper en zout. 
  • Schep de champignons over in een kleine ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven. 
Salade maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Snipper de sjalot. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom de fijngesneden knoflook, sjalot, mosterd, wittewijnazijn en de overige mayonaise tot een egale dressing. 
  • Voeg de salademix toe en meng tot alle blaadjes bedekt zijn met de dressing. Garneer met de walnootstukjes en de spekjes. 

 

Biefstuk bakken
4
  • Pel 1 knoflookteen en plet met de zijkant van een mes.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en wacht tot deze helemaal gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg de rozemarijntakjes en de geplette knoflook toe. Bak kort in de roomboter en schuif naar de zijkant van de pan.
  • Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Beweeg de biefstuk tijdens het bakken heen en weer in de pan.

Tip: De pan is warm genoeg als de roomboter begint de bubbelen. Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet. 

Jus maken
5
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak goed in met aluminiumfolie. Laat 5 - 7 minuten rusten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat de pan iets afkoelen. Voeg dan een scheutje warm water toe aan het bakvet. Pas op voor spetters!
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig met een spatel over de bodem van de pan om alle bakresten op te lossen in de jus voor een extra volle smaak.

Tip: Door het rusten verdelen de sappen zich over het vlees en eet je een malsere biefstuk. Leg het aluminium pakketje eventueel op een warm bord, zodat de biefstuk zo min mogelijk afkoelt.

Serveren
6
  • Schep de frieten over in een serveerschaal, meng met de parmigiano reggiano en garneer met de helft van de bieslook.
  • Schep de knoflookchampignons in een serveerschaal en garneer met de overige bieslook. 
  • Leg de biefstuk in een diep bord en beschenk royaal met jus.
  • Zet tot slot de salade en de truffelmayonaise op tafel.

More delicious recipes with similar ingredients

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds