Skip to main content
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen

4.4
(358)

Zelf een bistro-klassieker op tafel zetten? Met dit recept doe je dat in stijl met luxe walnoten-rozijnenbrood en romige verse geitenkaas. Deze avond zit je op een Frans terrasje te genieten!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Endive

½ piece

Red onion

½ piece

Apple

75 g

Green beans

50 g

Bacon lardons

½ tablespoon

Honey

1 piece

Wholewheat raisin-walnut roll

100 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

¼ piece

Onion

¼ head

Lollo Bionda

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1063 kcal
Energy (kJ)4449 kJ
Fat65 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate75 g
Sugar35 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein37 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de harde onderkant van het witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

Bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan en voeg de rode ui, het witlof en de helft van de appel toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 tl honing, 2 el water en een snuf zout toe. Verlaag het vuur en bak in 12 - 15 zachtjes bruin. Schep af en toe om.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen zonder deksel, het is niet erg als de bonen iets afkoelen.

Geitenkaas roosteren
4

Halveer de rozijnen-walnotenbroodjes in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geitenkaas over de broodjes en besprenkel met honing naar smaak. Rooster de broodjes geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven of totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren. Bak de laatste 3 minuten de walnootstukjes mee op de bakplaat.

Salade maken
5

Snipper de ui zeer fijn. Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, de ui, peper en zout. Snijd de lollo biondo grof en voeg toe aan een grote saladekom. Voeg ook de sperziebonen, spekjes, de gebakken rode ui met witlof en de apart gehouden appel toe aan de saladekom. Voeg tot slot de vinaigrette toe naar smaak en meng goed.

Tip: Houd je van een zoete vinaigrette? Voeg dan ook een beetje honing toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg de broodjes met geroosterde geitenkaas erop. Garneer met de geroosterde walnoot.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes