Skip to main content
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen

Zelf een bistro-klassieker op tafel zetten? Met dit recept doe je dat in stijl met luxe walnoten-rozijnenbrood en romige verse geitenkaas. Deze avond zit je op een Frans terrasje te genieten!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Endive

½ piece

Red onion

½ piece

Apple

75 g

Green beans

50 g

Bacon lardons

½ tablespoon

Honey

1 piece

Wholewheat raisin-walnut roll

100 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

¼ piece

Onion

¼ head

Lollo Bionda

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1063 kcal
Energy (kJ)4449 kJ
Fat65 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate75 g
Sugar35 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein37 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de harde onderkant van het witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

Bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan en voeg de rode ui, het witlof en de helft van de appel toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 tl honing, 2 el water en een snuf zout toe. Verlaag het vuur en bak in 12 - 15 zachtjes bruin. Schep af en toe om.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen zonder deksel, het is niet erg als de bonen iets afkoelen.

Geitenkaas roosteren
4

Halveer de rozijnen-walnotenbroodjes in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geitenkaas over de broodjes en besprenkel met honing naar smaak. Rooster de broodjes geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven of totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren. Bak de laatste 3 minuten de walnootstukjes mee op de bakplaat.

Salade maken
5

Snipper de ui zeer fijn. Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, de ui, peper en zout. Snijd de lollo biondo grof en voeg toe aan een grote saladekom. Voeg ook de sperziebonen, spekjes, de gebakken rode ui met witlof en de apart gehouden appel toe aan de saladekom. Voeg tot slot de vinaigrette toe naar smaak en meng goed.

Tip: Houd je van een zoete vinaigrette? Voeg dan ook een beetje honing toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg de broodjes met geroosterde geitenkaas erop. Garneer met de geroosterde walnoot.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery