Skip to main content

Lauwe bulgursalade met halloumi

met koolrabi en frambozendressing

USP: low carb: veel groenten, minder koolhydraten. Zoete salade (zoete dressing van jam) met het zoute van de halloumi.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Wholewheat bulgur

1 piece

Kohlrabi

½ piece

Red onion

15 g

Raspberry jam

10 g

Pumpkin seeds

(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2836 kJ
Calories678 kcal
Fat49.9 g
Saturated Fat23.4 g
Carbohydrate21.8 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein33.3 g
Salt3 g
Potassium868.3 mg
Calcium140.7 mg
Iron1.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwijder de schil van de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.  Snipper de rode ui.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg de bulgur en het bouillonblokje toe en kook 15 - 17 minuten. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (tip). Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon), dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, frambozenjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.  Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in de koekenpan uit stap 4 en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden. De pan zal steeds heter worden, dus zet tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.

6

Meng de bulgur, veldsla, rauwe rode ui en koolrabi met de helft van de  dressing. Doe dit niet te vroeg, dan is de bulgur nog warm en slinkt de veldsla. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erbovenop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes