USP: low carb: veel groenten, minder koolhydraten. Zoete salade (zoete dressing van jam) met het zoute van de halloumi.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
40 g
Wholewheat bulgur
1 piece
Kohlrabi
½ piece
Red onion
15 g
Raspberry jam
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 g
Halloumi
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Lamb's lettuce
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
Verwijder de schil van de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de rode ui.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg de bulgur en het bouillonblokje toe en kook 15 - 17 minuten. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (tip). Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon), dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, frambozenjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in de koekenpan uit stap 4 en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden. De pan zal steeds heter worden, dus zet tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.
Meng de bulgur, veldsla, rauwe rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Doe dit niet te vroeg, dan is de bulgur nog warm en slinkt de veldsla. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erbovenop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.