Skip to main content
Klassieke roodbaars met walnotenkorstje
Klassieke roodbaars met walnotenkorstje

Klassieke roodbaars met walnotenkorstje

met tomatenrisotto en frisse salade

4.1
(168)

Je geeft de roodbaars een korstje van walnoot, verse kruiden en citroen. Een perfect gerecht om van te genieten tijdens een uitgebreid diner!

Allergens:
Walnoten
•Ei
•Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

75 g

Risotto rice

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh tarragon, curly parley & thyme

1 piece

Red snapper

¼ head

Butter lettuce

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 g

Leccino olives

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories972 kcal
Energy (kJ)4068 kJ
Fat58.5 g
Saturated Fat14.2 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein35.2 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Fryingpan with lid
•Oven Dish
•Grater
•Small Bowl
•Salad Bowl

Cooking Steps

Risotto voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto garen
2

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Tomaten roosteren
3

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cherrytomaten 18 - 20 minuten in de oven.

Vis bereiden
4

Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Ris de blaadjes van de tijm. Hak de walnoten, de dragon, tijm en peterselie heel fijn en meng in een kleine kom met de overige knoflook en per persoon: 1/2 tl citroenrasp en 1/4 el olijfolie (zie Tip). Voeg peper en zout toe naar smaak. Besmeer de vis met het mengsel. Voeg de overige olijfolie toe aan een ovenschaal. Leg de vis in de ovenschaal en rooster 7 - 14 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.

Tip: Heb je een kleine keukenmachine? Mix het walnotenmengsel dan hierin. Dit gaat een stuk sneller!

Salade maken
5

Snijd ondertussen de botersla grof. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Meng de sla en de olijven door de dressing.

Serveren
6

Voeg 3/4 van de grana padano-vlokken, de roomboter en de helft van de geroosterde tomaten toe aan de risotto en roer goed door. Verdeel de risotto over de borden en leg de vis en overige tomaten erop. Verdeel de overige grana padano-vlokken over de risotto. Serveer met de salade en de citroenpartjes (zie Tip). Voeg peper naar smaak toe.

Tip: Je kunt de citroen eventueel ook uitknijpen over de vis als je dat lekker vindt.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn