Skip to main content
Kippendij met citroen en krieltjes
Kippendij met citroen en krieltjes

Kippendij met citroen en krieltjes

Met gebakken snijbonen en knoflook

4.0
(549)

Hoewel de filet het populairste stukje kip is, zijn de dijen een stuk malser. Door de kippendijen met bot eerst even aan te bakken, wordt het velletje lekker krokant. Daarna gaan ze met citroen en tijm de oven in, wat zorgt voor extra veel smaak.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Citroen

250 g

Krieltjes

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Kippendij met bot

5 bunch

Verse tijm

(May be present: Selderij)

1 unit

Knoflookteen

175 g

Snijbonen, gesneden

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3494 kJ
Calories835 kcal
Fat48 g
Saturated Fat18.1 g
Carbohydrate53 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein41 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Grater
Oven Dish
Casserole with Lid

Cooking Steps

Citroen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.

Krieltjes mengen
2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de gedroogde rozemarijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Kip op smaak brengen
3

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kippendij op middelhoog vuur in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1/2 tl citroenrasp per persoon toe.

Kip in de oven
4

Verdeel de plakjes citroen en de takjes tijm over de bodem van een andere ovenschaal. Haal de kippendij uit de pan, leg op de citroen en schenk het bakvet erover. Zet de kippendij en de krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

Snijbonen bakken
5

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan met deksel (maak eventueel schoon met keukenpapier) en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de krieltjes met de kippendij en de snijbonen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes