Hoewel de filet het populairste stukje kip is, zijn de dijen een stuk malser. Door de kippendijen met bot eerst even aan te bakken, wordt het velletje lekker krokant. Daarna gaan ze met citroen en tijm de oven in, wat zorgt voor extra veel smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Citroen
250 g
Krieltjes
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Kippendij met bot
5 bunch
Verse tijm
(May be present: Selderij)
1 unit
Knoflookteen
175 g
Snijbonen, gesneden
1 tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.
Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de gedroogde rozemarijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kippendij op middelhoog vuur in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1/2 tl citroenrasp per persoon toe.
Verdeel de plakjes citroen en de takjes tijm over de bodem van een andere ovenschaal. Haal de kippendij uit de pan, leg op de citroen en schenk het bakvet erover. Zet de kippendij en de krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan met deksel (maak eventueel schoon met keukenpapier) en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de krieltjes met de kippendij en de snijbonen.