De kipfilet in dit recept is niet zomaar een stukje kip. Je slaat de filet namelijk eerst voorzichtig plat, om hem extra mals te maken en zodat hij gelijkmatig gaart. Voordat hij de pan in gaat, besmeer je hem nog met pesto, wat zorgt voor een heerlijke smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Kipfilet
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
½ unit
Rode paprika
½ unit
Appel
½ unit
Radijs
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen (nicola) en snijd ze in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Laat afgedekt staan.
Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat (zie tip). Haal het papier of de folie weg, besmeer de helft van de kipfilet met 1 tl groene pesto per persoon en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dubbel en maak de randen vast met 2 cocktailprikkers.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de paprika, appel, radijs en het radijsblad in een saladekom.
Maak in een kleine kom een dressing van de overige olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de salade.
Roer de overige groene pesto door de aardappelen. Verdeel de aardappelen en kipfilet over de borden en serveer met de salade.