Skip to main content
Kipdrumsticks met rodewijnstoof
Kipdrumsticks met rodewijnstoof

Kipdrumsticks met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree

4.1
(76)

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

90 milliliters

Red wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

125 g

Chestnut mushrooms

250 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

2.5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

25 g

Herbed cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Flour

½ teaspoon

Sugar

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3389 kJ
Calories810 kcal
Fat39.8 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate60.7 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein49.6 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes.

Roosteren
2

Leg de kipdrumsticks op een bakplaat met bakpapier. Rooster de kip 35 - 45 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Draai halverwege om. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.

Saus maken
4

Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur koken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen koken
5

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook en per persoon: 1 el roomboter, 1 el mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipdrumsticks ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn