Skip to main content
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Geserveerd met pesto-aardappelen en aspergesalade

Vandaag zet je een smaakvol, groen gerecht op tafel. De salade bevat namelijk onze groene lentefavoriet, asperges, en ook de kip vul je met een lekker mengsel van groene pesto, spinazie en geitenkaas. Staat de barbecue al buiten? Je kunt de kip ook bakken op de barbecue.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

20 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

25 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

110 g

Kipfilet

50 g

Groene asperges

25 g

Doperwten

80 g

Witte courgette

¼ unit

Citroen

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3895 kJ
Calories931 kcal
Fat48 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein43 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 à 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan, voeg 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasmengsel maken
2

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 – 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de rest van de pesto toe. Roer goed door.

Kip bakken
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door – je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet op een bakplaat met bakpapier. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilets 15 – 20 minuten in de oven.

Courgette linten maken
4

Breng een klein laagje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges en doperwten samen 2 – 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de witte courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof.

Mengen
5

Maak in een saladekom een dresssing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de groene asperges in de saladekom met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs