Skip to main content
Kervelsoep

Kervelsoep

met knapperig broodje brie

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en parmigiano - perfect voor op het broodje brie.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

½ piece

Leek

100 g

Potatoes

30 g

Fresh chervil

1 piece

Organic wholewheat rose roll

50 g

Creamy French brie

Not included in your delivery

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2847 kJ
Calories681 kcal
Fat32 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate74 g
Sugar10 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein21 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Oven rack lined with baking paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen. Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid de bouillon.

Tip: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn óf laat een deel hiervan achterwege.

Stoven
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappel toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Kervel snijden
3

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele blaadjes kervel opzij voor de garnering.

Broodjes bakken
4

Halveer het rozenbroodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een rooster met bakpapier in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Soep op smaak brengen
5

Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.

Serveren
6

Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.

This week's must-try HelloFresh recipes