Skip to main content
Italiaanse preischotel met gehakt
Italiaanse preischotel met gehakt

Italiaanse preischotel met gehakt

met aardappelschijfjes en provolone

4.2
(2,6K)

Deze Italiaanse ovenschotel maak je af met provolone, een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

100 g

Beef mince with Italian seasoning

1 pack

Chopped tomatoes

50 g

Provolone flakes

½ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

1 to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories177 kcal
Energy (kJ)740 kJ
Fat6.7 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate19.9 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein5.2 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelenplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon toe in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip)

Tip: De groente en gehakt hoeven niet geheel gaar te zijn want het gaart nog in de warme oven.

Bakken
3
  • Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
4
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de provolonevlokken en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
  • Verdeel het gerecht over de borden.

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds