Skip to main content
Herfstsalade met gekonfijte kippendij
Herfstsalade met gekonfijte kippendij

Herfstsalade met gekonfijte kippendij

met geplette krieltjes, blauwe druiven en geitenkaas

4.3
(317)

Deze kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige salade op.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

â…“ piece

Cucumber

â…“ bunch

Radish

80 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

5 g

Fresh basil

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

65 g

Black seedless grapes

1 piece

Confit chicken thigh

10 g

Sunflower seeds

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories741 kcal
Energy (kJ)3100 kJ
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate73 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Pan with Lid
•Salad Bowl
•Oven Dish
•Baking Sheet with Baking Paper
•Saucepan

Cooking Steps

Krieljes koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 12 – 14 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers of snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kleine kom met 1/2 el olijfolie per persoon.

Salade maken
2

Snijd de komkommer en radijzen beide in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng er de plakjes komkommer en radijs doorheen. Voeg de gemengde salade alvast toe aan de saladekom maar meng alles pas vlak voor serveren door elkaar. Snijd het basilicum in reepjes. Verbrokkel de verse geitenkaas.

Kippendij bakken
3

Laat de blauwe druiven aan de tros zitten en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven in een andere ovenschaal en rooster samen met de blauwe druiven 15 – 20 minuten in de oven of tot het huidje van de kippendij goudkleurig en krokant is.

Krieltjes bakken
4

Verdeel de gekookte krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Plet elk krieltje met een vork en verdeel de knoflookolie over de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Balsamicostroop maken
5

Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt, en laat 4 - 5 minuten zacht verder pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm opnieuw vlak voor serveren.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel er de geplette krieltjes overheen. Garneer met de geroosterde druiven, het basilicum, de geitenkaas en zonnebloempitten. Leg een kippendij op elk bord. Besprenkel met de balsamicostroop.

This week's must-try HelloFresh recipes