Skip to main content
Herfstsalade met gekonfijte kippendij
Herfstsalade met gekonfijte kippendij

Herfstsalade met gekonfijte kippendij

met geplette krieltjes, blauwe druiven en geitenkaas

Deze kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige salade op.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

⅓ piece

Cucumber

⅓ bunch

Radish

80 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

5 g

Fresh basil

50 g

Fresh goat's cheese

65 g

Black seedless grapes

1 piece

Confit chicken thigh

10 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories741 kcal
Energy (kJ)3100 kJ
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate73 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Salad Bowl
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan

Cooking Steps

Krieljes koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 12 – 14 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers of snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kleine kom met 1/2 el olijfolie per persoon.

Salade maken
2

Snijd de komkommer en radijzen beide in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng er de plakjes komkommer en radijs doorheen. Voeg de gemengde salade alvast toe aan de saladekom maar meng alles pas vlak voor serveren door elkaar. Snijd het basilicum in reepjes. Verbrokkel de verse geitenkaas.

Kippendij bakken
3

Laat de blauwe druiven aan de tros zitten en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven in een andere ovenschaal en rooster samen met de blauwe druiven 15 – 20 minuten in de oven of tot het huidje van de kippendij goudkleurig en krokant is.

Krieltjes bakken
4

Verdeel de gekookte krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Plet elk krieltje met een vork en verdeel de knoflookolie over de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Balsamicostroop maken
5

Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt, en laat 4 - 5 minuten zacht verder pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm opnieuw vlak voor serveren.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel er de geplette krieltjes overheen. Garneer met de geroosterde druiven, het basilicum, de geitenkaas en zonnebloempitten. Leg een kippendij op elk bord. Besprenkel met de balsamicostroop.

More delicious recipes with similar ingredients

Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

over parsley potatoes with olives and a twist of lemon
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek
Beef Stir Fry with Noodles

Beef Stir Fry with Noodles

with mixed vegetables and salted peanuts
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree
Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

met casarecce, tomaat, oude kaas en salade
Beet Bourguinon over chive mash

Beet Bourguinon over chive mash

with lentils, mushrooms and pearl onions
Double protein - Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Double protein - Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Coconut curry noodles with turnip

Coconut curry noodles with turnip

with mangetout and crunchy peanuts
Linguine with Zesty Lemon Cream and Shrimp

Linguine with Zesty Lemon Cream and Shrimp

with tomato & roasted courgette

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans