Skip to main content
Groene risotto met ham en spinaziepesto
Groene risotto met ham en spinaziepesto

Groene risotto met ham en spinaziepesto

met gegrilde courgette, citroen en vers basilicum

4.4
(7,3K)

Risottorijst is zeer geschikt voor dit gerecht omdat de korrels meer zetmeel bevatten dan andere rijstsoorten, wat zorgt voor een extra romige structuur.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

75 g

Risotto rice

½ piece

Courgette

¼ sachet(s)

Dried oregano

¼ piece

Lemon

50 g

Spinach

25 g

Grated mature cheese

5 g

Fresh basil

3 slice

Ham

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories714 kcal
Energy (kJ)2988 kJ
Fat35 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate72 g
Sugar9 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein26 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let je op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met kokend water, of gebruik natriumarme bouillon.

Courgette roosteren
2

Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met per persoon: 1/4 zakje gedroogde oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Pesto maken
4

Snijd de citroen in 8 partjes. Pers 1 partje citroen per persoon uit boven een hoge kom. Voeg de helft van de spinazie, de helft van de geraspte kaas, de hele takjes basilicum en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto.

Tip: Voeg naar smaak extra water toe om de pesto naar gewenste dikte te krijgen.

Snijden en risotto afmaken
5

Snijd de plakken achterham in blokjes. Meng, wanneer de risotto klaar is, de overige kaas, spinazie en de achterhamblokjes door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de plakjes courgette bovenop de risotto. Verdeel de pesto naar smaak over de risotto en de courgette. Serveer met de overige partjes citroen.

Tip: Spinazie is een groene held die zorgt voor gezonde spieren, botten en bloeddruk én een energiek gevoel!

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Zomerse maaltijd met vers citroensap en gebakken courgette
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

De romige saus en Italiaanse kaas smaken heerlijk bij de gegrilde groenten
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje
Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Met Hollandse prei en courgette
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn