Echte Hongaarse goulash hoort pittig en rijk van smaak te zijn. De rijke smaak is te danken aan de heerlijke verse ingrediënten. Het pittige - daar kan je zelf mee experimenteren in dit gerecht! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Potatoes
½ piece
Bell pepper
½ piece
Yellow carrot
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
¾ teaspoon
Smoked paprika
¼ sachet(s)
Caraway seed
60 g
Veal succade
¼
Tomato paste
1 pack
Chopped tomatoes
1 piece
Brown Pistolet
2.5 g
Fresh curly parsley
25 g
Organic sour cream
0.1 pinch
Chili flakes
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
300 milliliters
Low sodium beef stock
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml runderbouillon per persoon. Schil de aardappelen en gele peen of was grondig. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 - 2 cm groot. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Halveer de gele peen en snijd in dunne halve plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 150 ml bouillon en voeg daar 150 ml kokend water aan toe.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika, knoflook, ui en gele peen toe met per persoon: 1/4 zakje gerookte paprikapoeder en 1/4 zakje karwijzaad. Bak alles 1 - 2 minuten aan.
Voeg de kalfssukkade samen met 1/4 kuipje tomatenpuree per persoon toe aan de soeppan. Bak nog 2 minuten aan. Gebruik een spatel om de kalfssukade daarna een beetje uit elkaar te duwen.
Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Voeg de tomatenblokjes, de aardappelblokjes en per persoon 300 ml bouillon toe aan de soeppan. Breng de goulash aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de aardappelen gaar zijn.
Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat deze maaltijd door de groenten, aardappelen en het bruine broodje 1/3 van de ADH vezels bevat? Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.
Breng de goulash indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de goulash in soepkommen. Garneer met de zure room en de krulpeterselie. Voeg naar smaak chilivlokken toe. Serveer het broodje erbij.
Tip: Geef de goulash extra pit met een klein beetje van de chilivlokken, maar pas op: ze zijn zeer pittig!