Skip to main content
Goat's Cheese Salad with Balsamic Strawberry Dressing

Goat's Cheese Salad with Balsamic Strawberry Dressing

with apple, beetroot & roasted walnuts

4.5
(154)

In plaats van gewone wraps, vind je vandaag bietenwraps in je box! Deze bietenwraps bestaan voor wel 45% uit groenten.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Soja
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Beetroot

15 g

Strawberry jam

(May be present: Hazelnoten, Pinda's)

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Noten, Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ piece

Apple

½ piece

Cucumber

½ piece

Red onion

40 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Wholewheat bread roll

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Noten, Sesamzaad, Ei, Lupine, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)2499 kJ
Calories597 kcal
Fat43.1 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate33.8 g
Sugar28.4 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein15.2 g
Salt0.7 g
Potassium461.3 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet.
  • Schil de rode biet en snijd in blokjes (zie Tip).
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat schillen.

Koken en bakken
2
  • Kook de rode-bietblokjes 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Dressing maken en appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeienjam met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de rode ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel de bietblokjes over de borden. Verdeel de salade erover.
  • Garneer met de gebakken appel, rode ui en geroosterde walnootstukjes. Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes