Skip to main content
Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto
Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

3.7
(641)

Je maakt de pesto in dit recept helemaal zelf. En daar heb je maar drie basisingrediënten voor nodig; olijfolie, basilicum en pijnboompitten. Zo makkelijk en zo lekker! Je laat het gerecht aan het einde in de oven verder garen. Zo vermengen de smaken zich en kan de kaas heerlijk smelten.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

75 g

Kastanjechampignons

2 unit

Bosui

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

250 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

5 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories798 kcal
Energy (kJ)3339 kJ
Fat39 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Oven Dish
Immersion blender

Cooking Steps

Snijd de courgette in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken en de lente-ui in ringen.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de gnocchi toe.
4

Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook, courgette, champignons en rozemarijn 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.

5

Schep de gnocchi over in een ovenschaal met bakpapier, voeg de lente-ui toe en ¾ van de grana padano. Schep goed om en bak 10 – 15 minuten in de oven.

Voeg eventueel wat meer olie toe om het wat vloeibaarder te maken.
6

Maak ondertussen de pesto: meng in een hoge kom ⅔ deel van de pijnboompitten met de basilicum, extra vierge olijfolie, 1 el water per persoon en overige grana padano. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel een klein scheutje extra vierge olijfolie toe om het vloeibaarder te maken.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de pesto en overige pijnboompitten naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes