Geweldige gember-gehaktballetjes
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je het in potgrond zet.

Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Farmer's mincemeat

2.5 cm

Fresh ginger

½ piece

Lime

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Red cabbage & carrot

40 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

5 g

Sesame seeds

40 g

Mesclun

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories903 kcal
Energy (kJ)3780 kJ
Fat60 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate62 g
Sugar25 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein25 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Gehaktballetjes maken
1

Rasp de gember fijn. Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/2 el mayonaise per persoon. Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten gaar.

Tip: 1. Gebruik eventueel ook de rasp om de knoflook fijn te raspen in stap 2.

  1. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise in de gehaktballetjes achterwege en gebruik 1/2 el per persoon in de salade.

Saus maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1 el honing per persoon. Voeg de saus de laatste 2 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak mee. Pers ondertussen de limoen uit boven een kleine kom en houd apart. Schep vervolgens de gehaktballetjes met de saus in een kom en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Salade maken
3

Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el limoensap met de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, komkommer, rodekool en wortel met de dressing. Voeg de noedels toe en schep kort om.

Serveren
4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade. Garneer met het sesamzaad.