Skip to main content
Gebakken zeebaars met parelcouscous

Gebakken zeebaars met parelcouscous

Met geroosterde tomaat en olijvenvinaigrette

3.8
(275)

Het vel van de zeebaars is heel lekker als je het knapperig bakt. Zorg er voor dat je het vel voor het bakken goed droog dept en wees niet bang om het vuur hoog te zetten. Bij de zeebaars serveer je parelcouscous met geroosterde tomaat en een heerlijke vinaigrette met olijven.

Allergens:
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2

Pruimtomaat

1

Gedroogde rozemarijn

½

Sjalot

½

Knoflookteen

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

¼

Citroen

15 g

Leccino olijven

1

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1

Extra vierge olijfolie

½

Witte balsamicoazijn

¼

Honing

Peper en zout

1

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)2958 kJ
Calories707 kcal
Fat32 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate69 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pruimtomaat roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml extra water toe. Snijd de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de tomaat met de gedroogde rozemarijn en ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

Parelcouscous koken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pan met deksel, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna met een vork de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Raspen en snijden
3

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de leccino olijven in de lengte doormidden.

Op smaak brengen
4

Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en de honing met per persoon ¾ tl citroensap en een ½ tl citroenrasp . Voeg de olijven toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de vinaigrette en de geroosterde pruimtomaat, inclusief vocht, toe aan de parelcouscous en meng goed.

Zeebaars bakken
5

Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Druk de zeebaars af en toe met een spatel tegen de bodem van de koekenpan. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel met de overige olijvenvinaigrette en leg de zeebaarsfilet er met het vel naar boven op.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes