Skip to main content
Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm
Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

met spinazie, venkel, doperwten en mascarpone

4.5
(107)

Niets kondigt de zomer beter aan dan venkel. De anijsachtige past perfect bij de vis in dit gerecht. Een echte seizoensheld!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

75 g

Risotto rice

50 g

Spinach

25 g

Fresh peas

(May be present: Selderij)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Cod fillet

(Contains: Vis)

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Fresh lemon thyme

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories699 kcal
Energy (kJ)2923 kJ
Fat27.7 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate72.1 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein36.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Wok or sautépan
Grater
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.

Risotto afwerken
5

Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een steelpan voor de doperwten. Blancheer de doperwten 3 minuten en giet af. Houd apart voor de garnering. Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de parmigiano reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer met de kabeljauw. Garneer met de parmigiano reggiano, doperwten en het eventuele venkelloof. 

This week's must-try HelloFresh recipes