Skip to main content
Filet mignon tagliata
Filet mignon tagliata

Filet mignon tagliata

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano

4.4
(1K)

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent. Een tagliata is dan ook een stuk gegrild vlees dat in dunne plakjes wordt gesneden. Je serveert het traditioneel met rucola en parmezaanse kaas. Wij hebben er een eigen twist aan gegeven met balsamicostroop, broccolini en pestokrieltjes. Buon appetito!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

¼ unit

Citroen

12 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

150 g

Gekleurde cherrytomaten

5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 g

Bimi

120 g

Filet mignon

20 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Suiker

1.25 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3960 kJ
Calories947 kcal
Fat60 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate55 g
Sugar15.7 g
Protein40 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Saucepan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de filet mignon uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Pers de citroen uit. Schaaf de parmigiano reggiano grof met een kaasschaaf of dunschiller.

Balsamicostroop maken
2

Verhit per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

Broccolini bereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccolini 5 – 7 minuten. Voeg de krieltjes en groene pesto toe aan de broccolini, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren.

Filet mignon bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg de filet mignon dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, tot de filet mignon goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf de filet mignon constant met bakvet bedruipen R. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat maximaal 3 minuten rusten.

Tagliata maken
5

Meng ondertussen 1 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd de filet mignon tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij. Garneer met de zwarte balsamicostroop en de parmigiano reggiano.

Serveren
6

Serveer de tagliata met de pestokrieltjes en broccolini. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes