Skip to main content
Double protein - Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst
Double protein -  Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

Double protein - Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

4.4
(214)

Seroendeng is een typisch Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en kruiden. In dit recept maak je het zelf en vult je keuken zich met heerlijke aroma's!

Allergens:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

½ piece

Cucumber

½ piece

Yellow carrot

1 piece

Lime

2 piece

Fresh lemongrass

220 g

Chicken mince with Indonesian spices

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

10 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

0.16 sachet(s)

Garam Masala

5 g

Fresh coriander & mint

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories439 kcal
Energy (kJ)1838 kJ
Fat33.3 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate23.7 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein7.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kokosrijst maken
1

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. 

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en bak nog 5 – 6 minuten verder of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Met gebakken romaine-sla en noedels
Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Met gebakken romaine sla en noedels
Spinaziecurry met feta en amandelen

Spinaziecurry met feta en amandelen

geserveerd met basmatirijst
Zoete-aardappelsoep met limoen

Zoete-aardappelsoep met limoen

met kidneybonen en paprika
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

met maiskolf en krieltjes uit de oven
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Groene curry met kipgehaktballetjes

Groene curry met kipgehaktballetjes

Met gele peen, tomaat en honingpinda's
Courgette-preisoep met spekjes

Courgette-preisoep met spekjes

met groene pesto en verse dille
Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

met tomaat, komkommer en koriander
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Pittige kippensoep met noedels

Pittige kippensoep met noedels

met champignons, broccoli, prei en courgette
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

met rijst, munt, koriander en mangochutney

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn