
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Jasmine rice
â…“ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
2 piece
Chicken merguez sausage
75 g
Greek yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Apple
½ piece
Shallot
65 g
Baby spinach
5 g
Fresh mint
½ piece
Cucumber
1 piece
Garlic
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
180 milliliters
Low sodium chicken stock

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan.

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gekruide rijst over diepe borden of kommen. Leg de appelblokjes, komkommer, babyspinazie en gebakken kipmerguezworstjes erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.