Skip to main content
Biefstuk met kalfsjus
Biefstuk met kalfsjus

Biefstuk met kalfsjus

met parmezaan-truffelfrieten en frisse botersla

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ head

Butter lettuce

250 g

Potatoes

4 milliliters

Truffle-style olive oil

½ piece

Onion

¼ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Bay leaf

½ piece

Cucumber

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

60 g

Veal jus

(Contains: Selderij)

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3610 kJ
Calories863 kcal
Fat51.3 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate53.8 g
Sugar1.3 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein44 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Friet bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Haal de bakplaat 2 minuten voordat de frieten klaar zijn uit de oven en bestrooi de frieten met de parmigiano reggiano. Laat nog 2 minuten gratineren in de oven.

Saus maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Blus af met de kalfsjus en voeg het laurierblad en 1/2 tl rodewijnazijn per persoon toe. Laat het geheel 10 - 12 minuten inkoken, of tot er een stroperige saus ontstaat (zie Tip).

Tip: Let goed op dat de saus niet te ver inkookt. Gebeurt dit toch? Voeg dan eventueel nog wat water, wijn of fond toe.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 1/2 tl rodewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan 1 el yoghurt of extra vierge olijfolie per persoon.

Salade aanmaken
4

Snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder de kern van de botersla en verwijder de buitenste bladeren. Halveer de botersla en snijd vervolgens in fijne repen. Voeg de botersla en komkommer toe aan de saladekom met dressing. Meng goed door elkaar.

Biefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de olie goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Voeg de laatste minuut 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Besprenkel de frieten met de extra vierge olijfolie met truffelaroma. Leg de biefstuk erbij en giet de kalfsjus erover. Serveer met de salade en serveer de overige mayonaise ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio