Skip to main content
Beef Stir Fry with Noodles
Beef Stir Fry with Noodles

Beef Stir Fry with Noodles

with mixed vegetables and salted peanuts

4.1
(17,9K)

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?

Allergens:
Tarwe
Soja
Gluten
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with cabbage

100 g

Mie noodles

(Contains: Tarwe)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja, Gluten)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.48 teaspoon

Ground coriander

120 g

Beef mince with East Asian spices

10 g

Salted peanuts

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4340 kJ
Calories1037 kcal
Fat51 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate101 g
Sugar20 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten roerbakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Dressing maken
2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de woksaus, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Tip 1. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken. Tip 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen

Bakken en mengen
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat de Chinese kool in de groentemix uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur – voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.

This week's must-try HelloFresh recipes