Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Chicken thigh fillet
20 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
⅓ piece
Cucumber
50 g
Green beans
¼ piece
Lime
40 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Tarwe, Soja)
1 piece
Brioche bun
½ piece
Easy peel orange
25 g
Beansprouts
25 g
Wakame
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains: Sesamzaad)
10 g
Ponzu
(Contains: Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar komkommerplakjes per persoon en snijd de overige komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan het andere helft 1/2 zakje ponzu per persoon toe.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Meng in de saladekom de sinaasappel, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing.
Snijd het briochebroodje open en verdeel de ponzu-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar zoetzure komkommerplakjes en 1 el zeewiersalade per persoon. Haal de frieten uit de oven en meng met de gomasio.
Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de gomasio-frieten, limoenmayonaise en de sinaasappelsalade en de overige zeewiersalade.