Skip to main content
Aziatische stijl burger met zoete kippendij

Aziatische stijl burger met zoete kippendij

met sinaasappelsalade, frietjes en limoenmayonaise

4.2
(184)

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Chicken thigh fillet

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

⅓ piece

Cucumber

50 g

Green beans

¼ piece

Lime

40 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

1 piece

Brioche bun

½ piece

Orange

25 g

Beansprouts

25 g

Wakame

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

10 g

Ponzu

(Contains: Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Calories1165 kcal
Energy (kJ)4873 kJ
Fat66.6 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate98.5 g
Sugar30.5 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein35.8 g
Salt5.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar komkommerplakjes per persoon en snijd de overige komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.

Salade voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan het andere helft 1/2 zakje ponzu per persoon toe.

Salade maken
4

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Meng in de saladekom de sinaasappel, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing.

Afwerken
5

Snijd het briochebroodje open en verdeel de ponzu-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar zoetzure komkommerplakjes en 1 el zeewiersalade per persoon. Haal de frieten uit de oven en meng met de gomasio.

Serveren
6

Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de gomasio-frieten, limoenmayonaise en de sinaasappelsalade en de overige zeewiersalade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes