Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week met broccoli klaarmaakt. Deze groente bevat vezels en bèta-caroteen. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino. Bezoek onze blog voor tips om hoe je broccoli bewaart.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

40 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Hapjespan

Instructies

Snijd de broccoli
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de bouillon toe
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de helft van de kaas toe
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pijnboompitten
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.