
Zuid-Amerikaanse visstoof
met kokosmelk en rijst
Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
150 ml
Kokosmelk
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Koolvis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
⅓ stuk(s)
[Zoutarm] visbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel in blokjes.
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
- Fruit de knoflook, ui en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon 2 minuten.
- Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe (zie Tip).
- Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

- Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
- Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
- Dep de koolvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
- Voeg, vlak voor serveren, wanneer de stoof zachtjes kookt, de koolvis toe aan de hapjespan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (zie Tip 2).
Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.
Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de stoof toe.

- Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
- Schep de Zuid-Amerikaanse visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!