Skip to main content
Wildzijnburger met mosterdroomsaus
Wildzijnburger met mosterdroomsaus

Wildzijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortelen

4.1
(2,1K)

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Green beans

¼ piece

Carrot

250 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

1 piece

Wild boar burger

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

5 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories818 kcal
Energy (kJ)3424 kJ
Fat45 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate66 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook in de andere pan met deksel de sperziebonen en wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk, en rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de sjalot en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.

This week's must-try HelloFresh recipes