Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sperziebonen
50 g
Wortel
250 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Wildzwijnburger
50 g
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Groentebouillonblokje
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Rode wijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de sperziebonen en plakjes wortel afgedekt in 8 – 10 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet af, bewaar ze in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak op de helft de sjalot en knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.