Skip to main content
Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta
Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Limited edition (op=op)

3.9
(248)

Dit is het winnende recept van de aflevering met als thema ‘kids’. Kinderen zijn dol op vis in een jasje. Door het bakken wordt de buitenkant lekker krokant en blijft de vis heerlijk mals. De appelmoes en crème van feta, waar ze de groenten in kunnen dippen, maken van dit gerecht een feestmaal!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Appel

⅓ teaspoon

Gemalen kaneel

125 g

Rode cherrytomaten

5 unit

Radijs

¼ unit

Komkommer

20 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Gepaneerde heekfilet

(Contains: Vis, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Honing

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories798 kcal
Energy (kJ)3338.8 kJ
Fat32 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate94 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid
Casserole with Lid
Saucepan
Salad Bowl
Bowl

Cooking Steps

1

Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Voeg de kaneel toe.
2

Schil ondertussen de appel (goudreinet) en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukken. Meng in een steelpan met deksel de appel, kaneel, honing en 3 el water per persoon. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur koken. Prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

Meng de dressing met de salade.
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne repen van 4 cm. Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, radijs en komkommer toe en meng goed.

Voeg de kookroom toe aan de feta.
4

Verkruimel de feta in een kom en voeg de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de aardappelen met de rauwkostsalade over de borden en serveer met de visschnitzel, fetacrème en appelmoes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes