Luxe vispotje met room en witte wijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken drieling aardappelen

Heerlijk romig is dit gerecht met vis die je pocheert in een saus van room en witte wijn. In de vismelange vind je zalm, koolvis en kabeljauw. De verschillende structuur en smaak van deze vissoorten maakt van elke hap een verrassing. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder wijn bereiden, lees dan eerst de tip op de achterkant.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Peen

⅓ stuk(s)

Prei

150 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

2.5 gram

Verse kervel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4929 kJ
Energie (kcal)1178 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Dunschiller
Pan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en halveer ze. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 –35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de peen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de peen toe en roerbak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

Vispannetje afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Let op, de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Dus schep ze echt pas in de pan wanneer je aan tafel gaat.

Serveren
6

Schep de aardappelen in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetjes met de kervel en het eventuele venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.