Skip to main content
Vietnamese stijl noedelbowl

Vietnamese stijl noedelbowl

met Nước chấm, kippendij en frisse groenten

4.1
(374)

Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.

Tags:
Extra Veggies
-30% carbs
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Salted peanuts

¼ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

1 cm

Fresh ginger

2 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

75 g

Rice noodles

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Cucumber

1 piece

Carrot

5 g

Fresh coriander & mint

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories676 kcal
Energy (kJ)2830 kJ
Fat24.9 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate77.8 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber5 g
Protein33.4 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Bowl
Grater
Peeler or Cheese Slicer

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pinda's tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Kippendij bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan van de pinda's op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.

Snijden
3

Snijd ondertussen de limoen in 8 partjes. Maak in een kom een dressing van per persoon: 10 ml vissaus, 1/2 el suiker, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1 el water en het sap van 1 limoenpartje. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en de rode peper toe aan de dressing.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water (zie Tip).

Tip: Meng eventueel 1/4 el zonnebloemolie door de noedels als ze gaan plakken.

Garnituur snijden
5

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse munt en koriander en snijd grof.

Tip: De wortel blijft in dit gerecht rauw. Liever geen rauwe wortel? Bak de linten dan nog even in de koekenpan van de kip.

Serveren
6

Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Leg de kippendij, komkommer, wortel en taugé naast elkaar op de noedels. Garneer met de verse kruiden, de pinda's en de overige limoenpartjes. Serveer de dressing apart zodat iedereen deze zelf naar smaak kan toevoegen.

This week's must-try HelloFresh recipes