Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden

De Mexicaanse keuken kent het werkwoord enchilar - ergens chilipeper op doen. Vandaag doe je dat met een pittige BBQ-mix!

Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1.32 stuk(s)

Bosui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

2 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)706 kcal
Energie (kJ)2955 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers23 g
Vezels19.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Hapjespan of grote koekenpan
•Vergiet
•Rasp
•Kleine kom
•Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Houd per persoon 2 el van het groene gedeelte van de bosui apart voor het maken van de salsa.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui, paprika en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Spoel ondertussen de zwarte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.

Saus maken
3

Voeg vervolgens de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, BBQ rub en 1/3 van de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten. Bak al roerend 1 minuut. Voeg de zwarte bonen en 60 ml warm water per persoon toe. Laat het geheel 5 minuten, zonder deksel, zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zet het vuur hoger als de saus te dun is.

Salsa maken
4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven dezelfde kom. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Voeg de achtergehouden bosui-ringen, overige tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom met limoensap en -rasp. Roer goed door en zet apart.

Ovenschotel maken
5

Smeer de tortilla's in met een dun laagje zure room. Houd een beetje zure room apart om mee te garneren. Vul de tortilla's met de bonensaus, maar bewaar een deel van de saus voor bovenop de ovenschotel. Vouw de tortilla's dicht en leg in de ovenschaal. Schep de rest van de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte cheddar. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Tip: Het kan zijn dat je meer tortilla's ontvangt dan nodig voor dit recept. Met de overige tortilla's kan je de volgende dag een lunchwrap maken.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de frisse tomatensalsa en de limoenpartjes. Garneer de enchilada's met de overige zure room.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!