Skip to main content
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes

Vandaag gebruik je tahin als basis in de pesto. De nootachtige smaak van de geroosterde sesam combineer je met de frisse smaak van basilicum.

Tags:
Extra Veggies
Plant-based
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

½ piece

Eggplant

¼ piece

Pomegranate

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Red onion

150 g

Sweet potato

2 piece

Lebanese flatbread

50 g

Passata

½ piece

Roma tomato

5 g

Pumpkin seeds

75 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3495 kJ
Calories835 kcal
Fat30 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate117 g
Sugar19 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein19 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
High-Sided Bowl
Stick Blender
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de zoete aardappel en de rode ui met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout in een kom. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 min in de oven. Rooster de pompoenpitten in een hapjespan zonder olie en op hoog vuur tot ze beginnen te poffen. Hou ze apart tot verder gebruik in de laatste stap.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine samen met de helft van de knoflook en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm nog 2 minuten. Meng goed door elkaar.

Tahinipesto maken
3

Voeg de andere helft van de knoflook toe aan een hoge kom. Voeg vervolgens de tahin, het verse basilicum en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl water toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een dunne saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog erg dik? Voeg dan nog 1 tl water per persoon toe.

De tahin in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou. Wist je dat tahin is gemaakt van sesamzaadjes en rijk is aan calcium en ijzer?

Granaatappelpitten losmaken
4

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg 75 gr granaatappelpitjes per persoon af. Snijd de tomaat in blokjes.

Platbroden maken
5

Leg elk platbrood op een stukje aluminiumfolie. Smeer de tahinpesto over de platbroden. Verdeel er vervolgens de zoete aardappel, rode ui en aubergine over. Verdeel de tomatenblokjes en de helft van de granaatappelpitjes overheen. Klap vervolgens de onderkant naar binnen over de groenten heen en klap dan de ene en daarna de andere kant overheen (zoals een wrap of durum). Bak de dichtgeklapte platbroden 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Laat de randen vrij zodat je ze kan dichtvouwen later.

Serveren
6

Haal het aluminiumfolie aan de bovenkant van de platbrood-wrap eraf en eet uit het vuistje. Haal geleidelijk de folie eraf naar mate dat je verder eet. Eet je liever met mes en vork? Haal de hele folie eraf en snijd in stukken. Garneer naar smaak met de overige granaatappelpitten en gepofte pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes