Skip to main content
Turks broodje met vegetarische döner kebab
Turks broodje met vegetarische döner kebab

Turks broodje met vegetarische döner kebab

met slamix en harissa-knoflook mayonaise

3.5
(25)

Dit goedgevulde broodje döner zal gegarandeerd jouw honger stillen. En dat zonder vlees!

Tags:
Recipe
Allergens:
Gluten
Ei
Soja
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

160 g

Veggie döner kebab

(Contains: Gluten, Ei, Soja)

2 piece

Turkish bread

50 g

Mayonnaise

(Contains: Ei, Mosterd)

30 g

Harissa

1 piece

Red onion

1 piece

Tomato

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

2 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2873 kJ
Calories687 kcal
Fat40.5 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate54.2 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein24.4 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kleine kom de rode ui (zie Tip) met 2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met de knoflook en harissa.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de vegetarische döner kebab.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de vegetarische döner kebab. Garneer met de saus, tomaat, rode ui en slamix.

This week's must-try HelloFresh recipes