Skip to main content
Tomaat- mozzarella brood

Tomaat- mozzarella brood

met Italiaanse kruiden en basilicim

4.0
(186)

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy
/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains: Tarwe, Gluten, Rogge May be present: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

10 g

Fresh basil

200 g

Passata

1 sachet(s)

Italian seasoning

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Roma tomato

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)2415 kJ
Calories577 kcal
Fat20.1 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate74.8 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein23.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het brood in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten. 
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes