Skip to main content
Tempeh in zoete sojasaus met rijst
Tempeh in zoete sojasaus met rijst

Tempeh in zoete sojasaus met rijst

met sperziebonen, cashews en gefrituurde uitjes

4.0
(111)

Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soja
Tarwe
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains: Soja, Tarwe)

75 g

Jasmine rice

75 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

75 g

Sliced carrots

(May be present: Selderij)

10 g

Chopped cashews

(Contains: Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

10 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3018 kJ
Calories721 kcal
Fat27.5 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate87.3 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein28.2 g
Salt2.3 g
Calcium20.3 mg
Iron15 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Large Sautépan with Lid
Sieve
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een grote hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af in een vergiet en laat uitstomen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 5 - 7 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tempeh bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de tempehblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de groenten over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.

This week's must-try HelloFresh recipes