Skip to main content
Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en zwarte bonen

4.1
(1,2K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Corn on the cob

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 piece

Taco shells

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Beef-pork mince

1 pack

Black beans

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1004 kcal
Energy (kJ)4201 kJ
Fat69 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate51 g
Sugar12 g
Dietary Fiber17.2 g
Protein40 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Measuring Cups
Parchment Paper
Baking Sheet
Stick Blender

Cooking Steps

Mais bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten, die helpen je hart en bloedvaten gezond te houden.

Saus maken
2

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Gehakt bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt.

4

Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 50% van de ADH vezels. Vezels verzadigen niet alleen goed of zorgen voor een gezonde darmflora, maar ze dragen volgens veel onderzoeken ook bij aan een gezond cholesterolgehalte. Dubbel win bij dit gerecht!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes