Tacobox | Mexicaanse avond
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 - 6 personen | met pulled chicken, garnalen, gehakt, guacamole en salsa's

Nieuw op het menu: de Tacobox! We hebben 'm gevuld met een temperamentvolle selectie van Mexicaanse favorieten om met 4 tot 6 personen te delen. Pulled chicken, romige garnalen, huisgemaakte guacamole en meer - je kunt er bijna een tropisch zonnetje bij voelen. En dit alles staat in een handomdraai op tafel, zodat je tijd overhoudt voor een siësta. Eet smakelijk!

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Mosterd
Soja
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Paprika

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1

Tomatenpuree

200 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

5 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

200 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Rode peper

60 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

18 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Sjalot

1 head

Romaine

½ pak(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

1 zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10495 kJ
Energie (kcal)2508 kcal
Vetten128.8 g
waarvan verzadigd38.8 g
Koolhydraten206.6 g
waarvan suikers60.3 g
Vezels40.5 g
Eiwitten118 g
Zout9.1 g

Benodigdheden

Kom
Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

Guacamole maken
1
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork en voeg toe aan een kom. 
  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalot fijn en pers 1 knoflookteen. Snijd 1 rode peper fijn.
  • Voeg de tomaat, sjalot, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) bij de avocado en pers 1/2 limoen uit boven de kom.
  • Meng alles goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Salsa's mengen
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd 1/4 van de koriander fijn (zie Tip). 
  • Voeg de mango, de helft van de rode ui en de gesneden koriander toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 4 tomaten in stukken. Snijd 1 rode peper in stukken. Hak 1/4 van de koriander grof. Voeg samen met 1 tl komijnzaad toe aan een blender of hoge kom. 
  • Pers 1/4 limoen uit boven de kom. Mix met de blender of staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Gehakt bakken
3
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de helft van de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Pers 1 knoflookteen. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui  3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 6 - 8 minuten los. Voeg vervolgens de maïs, de zwarte bonen, de helft van de paprika en 1 zakje Mexicaanse kruiden toe. 
  • Voeg de helft van de worcestershiresaus en 3 el water toe en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng goed op smaak met peper en zout en bewaar apart tot serveren. 
Pulled chicken bereiden
4
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en fruit 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de overige paprika en de helft van de bosui toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken, 2 el water, 1 zakje BBQ rub en het overige komijnzaad en de overige worcestershiresaus toe. 
  • Verlaag het vuur en verwarm de pulled chicken 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot het serveren. 
Garnalen bakken
5
  • Snijd de steeltjes van de overige koriander fijn. Bewaar de blaadjes apart in een kleine kom. Pers 1 knoflook. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en het witte gedeelte van de overige bosui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de crème fraîche toe. 
  • Verwarm nog 3 - 4 minuten en haal de pan van het vuur.
Serveren
6
  • Snijd de sla in dunne reepjes en de overige limoen in partjes.  
  • Vul de tafel met aparte kommetjes gevuld met cheddar, korianderblaadjes, jalapenõ's, gesneden sla, limoenpartjes en zure room.
  • Zet de pittige tomatensalsa, guacamole en mangosalsa erbij.
  • Serveer het gehakt, de pulled chicken en de garnalen in schalen. Garneer naar smaak met korianderblaadjes.
  • Leg de tortilla's op een serveerschaal en je eigen tacobar is geopend (zie Tip)! 

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Serveertip: Alle combinaties zijn mogelijk. Heb je toch moeite met kiezen? Probeer dan de mangosalsa met garnalen, guacamole met pulled chicken en pittige tomatensalsa met gehakt en zure room.