Skip to main content
Steak sandwich met provolone
Steak sandwich met provolone

Steak sandwich met provolone

Met een frisse salade

3.9
(216)

De steak sandwich vindt zijn oorsprong aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten. In Philadelphia kennen ze dit broodje als Philly cheesesteak. Volgens traditioneel recept gebruik je vandaag ook Italiaanse provolone. Bak de biefstuk niet te lang door, zo blijft het vlees lekker sappig.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

250 g

Rode cherrytomaten

100 g

Biefstukreepjes

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Rucolamelange

5 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2912 kJ
Calories696 kcal
Fat37 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate48 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein38 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden, snijden en mengen
1

• Verwarm de oven op 200 graden. • Snijd de sjalot in halve dunne ringen (je eet ze rauw, dus snijd ze zeer dun). • Halveer de rode cherrytomaten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukpuntjes 11/2 minuut rondom aan. Let op! De biefstukpuntjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan nog de oven in. • Snijd de ciabatta doormidden en besmeer beide helften met mosterd.

Broodjes en tomaat bakken
3

• Verdeel de biefstukpuntjes (bewaar het bakvet in de pan) en de provolone over de onderste kant van de ciabatta. • Leg de broodjes met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven, of tot de provolone gesmolten is. • Verhit ondertussen dezelfde koekenpan met het overgebleven bakvet opnieuw en bak de rode cherrytomaten 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Meng de rucola en veldsla in de saladekom met de dressing. • Beleg de ciabatta met de helft van de cherrytomaten en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Schep de salade naast de steak sandwich en verdeel de overige cherrytomaten over de salade. • Garneer de salade met de zonnebloempitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes