Skip to main content
Stamppot met rookworst en krokante boerenkool
Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

met zachte rode ui en spekjes

4.2
(1,2K)

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Red onion

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 pinch

Nutmeg

150 g

Shredded kale

1 piece

Smoked pork sausage

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3722 kJ
Fat58 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate57 g
Sugar10 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de parmigiano reggiano. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.

Koken
2

Leg 2/3 van de boerenkool in een pan met deksel. Voeg de aardappelen toe aan de pan en zet onder water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de laatste 6 minuten de rookworst toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Boerenkool roosteren
3

Meng ondertussen in een kom de overige boerenkool met 1 el olijfolie per persoon, de parmigiano reggiano, peper en zout. Verspreid de boerenkool over een bakplaat met bakpapier en rooster in 15 - 20 minuten krokant.

Spekjes bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de spekjes in 6 - 8 minuten krokant. Voeg 1/4 el roomboter per persoon en de ui toe aan de koekenpan. Laat de ui in 6 - 8 minuten zacht worden.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de boter dan uit de stamppot (voeg eventueel extra kookvocht toe), en verdeel 1 rookworst over 2 personen. Overgebleven rookworst kun je gebruiken als broodbeleg of in een soep verwerken.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst, spekjes en ui. Garneer met de krokante boerenkool.

Tip: Wist je dat de 150 g boerenkool die je in dit gerecht per persoon gebruikt meer dan 200% van de ADH aan vitamine C bevat? Ook bevat het meer calcium dan een beker melk, ruim 50% van de ADH aan vitamine A en is het rijk aan kalium en vitamine E.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn