
Spinazie-kokoscurry met gele rijst
met tomaat, cashewstukjes en spiegelei
De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Witte langgraanrijst
20 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
50 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Rode peper
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg 1 tl kurkuma per persoon toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel per persoon 1/4 groentebouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
- Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat zonder deksel uitstomen.

- Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra deze goudbruin kleurt en bewaar apart.
- Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Bak de knoflook, de rode peper en per persoon 1 1/2 tl gele currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.

- Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
- Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.
- Knijp per persoon 1 limoenpartje uit boven de pan en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

- Snijd de koriander grof.
- Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashew-kokostopping, de overige limoenpartjes en de verse koriander.
- Serveer met het gebakken ei.