Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Speklap
50 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
100 gram
Gesneden spitskool
50 gram
Gesneden ui
1 el
[Zoutarme] sojasaus
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Snijd de spitskool in kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat afgedekt 4 - 6 minuten stomen.
Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.
Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.