Skip to main content
Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

3.1
(569)

Kinderen houden van krokant, daarom hebben wij de mini varkensschnitzels voor gepaneerd. De zoete rozijntjes maken de spinazie voor kids heel geschikt.

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

unit

Mini-varkensschnitzels

½ unit

Rode ui

250 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

10 g

Gele rozijnen

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories613 kcal
Energy (kJ)2564.8 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate66 g
Dietary Fiber12 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole
Wok

Cooking Steps

Bak de krieltjes.
1

Snijd de krieltjes doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de mini-varkensschnitzels.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in de koekenpan en bak de mini-varkensschnitzels 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Laat de spinazie al roerende slinken.
4

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de rozijnen en pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de krieltjes en spinazie over de borden en serveer met de mini-varkensschnitzels.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes