Kinderen houden van krokant, daarom hebben wij de mini varkensschnitzels voor gepaneerd. De zoete rozijntjes maken de spinazie voor kids heel geschikt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
10 g
Pompoenpitten
unit
Mini-varkensschnitzels
½ unit
Rode ui
250 g
Spinazie
10 g
Gele rozijnen
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Snijd de krieltjes doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ⅓ van de olijfolie in de koekenpan en bak de mini-varkensschnitzels 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de rozijnen en pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes en spinazie over de borden en serveer met de mini-varkensschnitzels.