Skip to main content
Schelvis piri-piri met kruidige couscous
Schelvis piri-piri met kruidige couscous

Schelvis piri-piri met kruidige couscous

met roerbakgroenten en yoghurtsaus

Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

70 g

Wholewheat couscous

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

1 piece

Haddock in piri piri marinade

50 g

Organic full-fat yogurt

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

225 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories685 kcal
Energy (kJ)2866 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate62 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Weeg 70 gram couscous af per persoon en meng met de bouillon in een kom. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Meng in een kleine kom: de yoghurt, de helft van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik je alle couscous? Bereid deze dan in 325 ml bouillon per persoon.

Groenten roerbakken
2

Verhit in een wok of hapjespan 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon zonder olie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe, samen met de overige knoflook en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de groentemix toe. Roerbak de groenten 6 - 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur.

Tip: Zijn de broccoliroosjes aan de grote kant? Snijd ze dan wat kleiner.

Schelvis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter heet is, de schelvis 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Voeg de couscous toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden. Leg de schelvis, inclusief saus, erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Tip: Volkoren couscous is rijk aan vezels. Veel vezels eten is goed voor je darmflora en dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.

More delicious recipes with similar ingredients

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

met vers basilicum en zelfgemaakte croutons
Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

met prei, champignons en Italiaanse kaas
Salade caprese van geroosterde zomergroenten

Salade caprese van geroosterde zomergroenten

met parelgerst en gesmoorde little gem
Luxe vispannetje met room en witte wijn

Luxe vispannetje met room en witte wijn

met venkel en gebakken krieltjes
Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

met een romige stoof van boerenkool en paddenstoelen
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

met peultjes en puntpaprika als extra
Gevulde portobello met gehakt

Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten
Mediterrane couscous met tonijn

Mediterrane couscous met tonijn

met verse kruiden en leccino olijven
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Verse spaghetti met prei en spek

Verse spaghetti met prei en spek

met romige saus van bospaddenstoelenpesto
Stoof van kip met verse rozemarijn

Stoof van kip met verse rozemarijn

met romige aardappelpuree en bierbostel broodje
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een frisse salade
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Verse pappardelle met garnalen en citroen-ricotta

Verse pappardelle met garnalen en citroen-ricotta

met doperwten en geroosterde hazelnoten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans