Skip to main content
Verse tagliatelle met garnalen in kerrieroomsaus
Verse tagliatelle met garnalen in kerrieroomsaus

Verse tagliatelle met garnalen in kerrieroomsaus

met courgette en bieslook

4.6
(366)

Wist je dat dit gerecht bij onze zuiderburen scampi diabolique heet?

Allergens:
Ei
Tarwe
Schaaldieren
Zwaveldioxide en sulfiet
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Fresh tagliatelle

(Contains: Ei, Tarwe)

120 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

25 milliliters

White wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

30 g

Tomato ketchup

1.5 teaspoon

Ground paprika

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains: Selderij, Mosterd)

5 g

Fresh chives

(May be present: Selderij)

1 piece

Tomato

½ piece

Courgette

75 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

Olive oil

25 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3385 kJ
Calories809 kcal
Fat33.1 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate87.7 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein36.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Slotted Spoon
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de tomaat en de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en het paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten blancheren
3

Verhit ondertussen in een tweede koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Pasta koken
4

Kook de pasta in 4 - 6 minuten gaar in dezelfde pan. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Afmaken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes