Skip to main content
Salade met burrata en serranoham
Salade met burrata en serranoham

Salade met burrata en serranoham

met balsamicocrème, venkel, sinaasappel en parelcouscous

4.1
(717)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

75 g

Giant couscous

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

5 g

Fresh mint

(May be present: Selderij)

½ bulb(s)

Burrata

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Serrano ham

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 piece

Easy peel orange

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

White balsamic vinegar

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2454 kJ
Calories587 kcal
Fat18.9 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar23 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein25.4 g
Salt1.9 g
Potassium184.6 mg
Calcium40.8 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
Salade voorbereiden
3
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.
  • Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen.
  • Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Serveren
4
  • Meng de venkel met de veldsla, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Leg 1/2 burrata per persoon in het midden van de salade.
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.

Weetje: Wist je dat veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 20 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes